Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov klart för crossbana

Annons

Motorklubben ville från början ha ett byggnadslov och strandskyddsdispens för att anlägga en crossbana mellan Lissjön och Bredflaten, ett område som detaljplanerades för anläggande av en soptipp och motorbana. Det tilltänkta området för motorbanan visade sig vara olämpligt för planen och motorklubben ville därför anlägga banan närmare byn Backen, ett område som är avsett för en teknisk anläggning.

Miljö- och byggnadsförvaltningen hade inga invändningar mot detta efter att de kontrollerat ljudförhållandena på platsen.

Markägare intill det tilltänkta området anser det olämpligt med motorbana i området. Ägarna hävdar att grovavfallstipp och motorbana kommer att vara störande, främst för de köttdjur som har sina betesmarker i anslutning till planområdet. Man säger också från markägarnas sida att en förbättring av vägen till de planerade området kommer att resultera i en ökning av övrig trafik.

Enligt länsveterinären i Gävleborgslän är denna typ av köttdjur mycket stresståliga, och mot den bakgrunden torde det inte vara något problem att fortsätta med djurhållningen.

Kommunen uppskattar transporterna grovt till två - tre bilar per dag för grovavfallsändamålet. Angående motorbanan så kommer det att bli en träningsbana, inte en bana för tävlingar.

Överklagan om bygglovet skall lämnas in inom tre veckor.

STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons