Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov för nya lagret

Annons

- Det här var ett enkelt ärende för nämnden. Spendrups håller sig inom befintlig plan med sitt nybygge, framhåller han.

Nya plockcentralen kommer att byggas ihop med nuvarande lagret norrut mot folkparksparkeringen.

- Nybygget blir en enda stor industrilokal på 6 616 kvadratmeter. Byggnaden blir 71 meter lång och 93 meter bred, berättar Jörgen Forsberg, 38, logistikchef vid Spendrups Bryggeri och stationerad i Grängesberg.

Han är glad över att bygglov beviljades utan dröjsmål. Det betyder att Spendrups kan gå vidare med projekteringen av nybygget och inte behöver känna oro för någon form av byråkratiska bakslag.

- Vi arbetar nu med bygghandlingarna och hoppas att bygget kan starta i april. Om allt går planenligt står bygget klart till jul och i februari nästa år kan plockcentralen tas i drift, säger Forsberg.

Enligt uppgift beräknas bygget kosta cirka 40 miljoner kronor. Runt 40 personer får arbete här och de flesta kommer att arbeta som plockare.

I första hand kommer arbetena att erbjudas de 32 personer som fick sluta i Grängesberg den 31 augusti i fjol på grund av arbetsbrist samt de 55 anställda vid nuvarande plockcentralen i Örebro.

Beteckningen plockcentral kan för en utomstående ge bilden av en enkel och rent av gammaldags anläggning där ett par gubbar i makligt tempo står och plockar och blandar flaskor i backar som ska ut till kiosker och butiker i närområdet.

Verkligheten är en helt annan. Jörgen Forsberg låter förstå att verksamheten går på högvarv hela dagarna.

- Och inte bara hela dagarna. Vi kör faktiskt två- eller treskift i plockcentralen beroende på säsong. 80-90 procent av allt vi säljer går genom plockcentralen.

- Här plockar personalen ihop det som kunderna har beställt. Vissa restauranger och mindre butiker kan ha beställt några få backar men oftast handlar det om avsevärt större volymer.

- Det är bara leveranserna till riktigt stora kunder, exempelvis ICA Maxi och kanske KF:s centrallager, som går direkt från bryggeriet, förklarar logistikchefen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons