Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggklart för ny riksväg

Annons

Trafiksituationen i och förbi Insjön har varit på tapeten i många år. Samtidigt som kommunen drar igång sitt arbete i de centrala delarna samt vid Hjultorget så fick Vägverket på torsdagen ett glädjande besked av regeringen.

Man kan sätta igång arbetet med den nya riksvägsdragningen genom Insjön som planerat nästa år och även göra de justeringar som gäller länsväg 908 (Timmervägen) samt de arbeten som berör järnvägen.

-Beslutet blev som jag trodde, men jag har varit riktigt orolig för att regeringen inte skulle ta upp frågan före sommaren. Då hade byggstarten varit rejält i farozonen, säger Bo Bävertoft vid Vägverket.

Anledningen till att Insjöns riksvägsombygge hamnat på regeringens bord var att en G.Andersson överklagat den reviderade arbetsplanen. Regeringen menade dock att eftersom G.Andersson inte lämnat någon adress eller andra uppgifter som gör att man kan avgöra om han eller hon har rätt att överklaga, så lämnas ärendet utan åtgärd.

-Rent formellt kan regeringens beslut överklagas till regeringsrätten för att inte ha handlagts på rätt sätt, men det skulle inte påverka byggstarten, säger Bävertoft och fortsätter:

-Precis som livet består vägbyggen sällan av bara fördelar - man måste jämka.

Hans Nyman är talesman för kommunikationsgruppen inom Insjöns intresseförening.

-Vi ser fram emot ett konstruktivt samarbete med samtliga aktörer och hoppas kunna bli än mer aktiva åtminstone i den kommunala delen av vägbygget. Vi vill också se en konsekvensutredning om det framtida trafikflödet som vi tror kommer att bli mindre i takt med ökade oljepriser.

Intresseföreningen har även konstaterat att det som från början presenterades som en trafiksäkerhetslösning, inte längre har den rubriken.

-Vart tog trafiksäkerhetsaspekten vägen? Den bara försvann efter beslutet, säger Hans Nyman.

-Det där har jag ingen aning om, men jag vet att det vid något tillfälle påpekades att Trafiksäkerhetssäkring var tårta på tårta. Hur som helst blir det trafiksäkert, garanterar Bo Bävertoft.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons