Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggföretag tar över rivningen av Mora ishall

Annons

Det saknas fortfarande formella beslut i Mora kommun gällande borgen på 18 miljoner kronor.

Vidare saknas beslut att Mora IK får överta ishallen för en krona samt att parterna kommer överens ett årligt driftbidrag till Mora IK motsvarande den kommunala kostnaden i dagsläget.

Kommunstyrelsen behandlar dessa frågor den 11 maj.

- Att dessa frågor dras i långbänk innebär inte att allt står stilla, säger styrelseledamoten och byggaren Gunnar Englund.

- Förberedelserna har pågått hela tiden och läktare liksom smidesarbeten och byggnadsarbeten är klara för avrop. Det vill säga att det bara är att trycka på knappen när formaliteterna är klara.

Gunnar Englund påtalar vikten av att det finns människor med branschkännedom och kontakter när en sådan här situation uppstår.

- Då vill jag inte framhålla mig själv på något sätt, det finns flera som är med och driver på det här och det är oerhört viktigt när tiden är knapp.

Gunnar Englund har i tidigare uttalanden sagt att det finns många i entreprenörsleden som vill vara med och synas i ett sådant här sammanhang.

Gäller det fortfarande ?

- Det gör det och jag kan garantera att Moraborna får en kanonfin anläggning invändigt. En riktig smaragd.

- Att den ser anskrämlig ut exteriört kan vi inte göra något åt, men det är ju innanför festen bjuds.

Arne Koij, byggare och pensionär, som varit Mora IK mycket behjälplig i tidigare byggfrågor, är mannen som kommer att vara på plats i ishallen nästan dagligen under ombyggnadstiden.

Han berättade på torsdagen att tidsnöden gjort att man tvingats avstå från en betongkonstruktion gällande den nya sittplatsläktaren på långsidan. Nu blir det en limträkonstruktion istället, av samma typ som finns i Timrå ishall.

- Jag tycker den lösningen är bättre, däremot vet jag inte den är billigare än betongkonstruktionen.

Arne Koij säger också att det blir 2 600 sittplatser i hallen, varav 2 300 är nya sittplatser. Tillkommer gör drygt 1 000 ståplatser på nya "Hemusläktaren".

Ny sarg och ny belysning ingår också i "elitserieinredningen" som blir fix färdig till den 20 september, eller ?

- Jag kan bara hoppas, är Arne Koijs besked.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons