Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggföretag planerar för ett 30-tal nya bostadsrätter på Saxnäs

Annons

Byggföretaget Peab planerar att i en första etapp bygga 20-30 lägenheter med bostadsrätt på Saxnäs.

Tekniska nämnden väntas på onsdag föreslå kommunstyrelsen besluta att godkänna förslaget till exploateringsavtal med Peab och att uppdra till kommunstyrelsens ordförande, Lars Matsson-Frost, att underteckna avtalet.

Förslaget till exploateringsavtal med Peab innebär att byggnationen ska kunna ske i en första etapp hösten 2005. Exploatören föreslås dessutom få option på att exploatera återstoden av fastigheten Stranden 6:1. Tekniska förvaltningen har värderat marken, vilket resulterade i ett markvärde om cirka 90 kronor per kvadratmeter.

Frågan om att exploatera kommunägd mark med bostäder i denna omfattning anses vara av strategisk karaktär. Därför väntas tekniska nämnden föra upp frågan på kommunstyrelsenivå.

Enligt uppgift har det funnits fler byggföretag som intresserat sig för den attraktiva marken nära både Siljan och Mora centrum. Enligt tekniske chefen Hans Kronberg är det dock endast Peab som presenterat ett koncept som lett till att kommunens politiska ledning kommit överens om att utse Peab till exploatör.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons