Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget av b-hallen är i gång

Annons

På platsen där den gamla uterink- en tidigare låg arbetade redan en lastare med att köra jord. Skog-lunds Bygg hoppas att b-hallen är spelbar i november eller december.

- Helt klar räknar vi med att den är i mars nästa år, säger Mats Skoglund.

Skoglunds var också med och byggde den gamla ishallen och de vann anbudsförfarandet i konkurrens mot riksföretag.

- Det känns bra, vi försökte verkligen ro hem det här.

Hallen byggs ihop med den stora och ska rymma fyra nya omklädningsrum. Den blir godkänd för matcher upp till division 2. Men a-laget kan också skickas till b-hallen för att träna om till exempel en juniormatch ska spelas i stora hallen, menar Jonas Bergqvist. Han är glad över att fler nu kan få tid på isen.

- Vi kan ha allmänhetens åkning på fasta tider, konståkningen och lag som Häradsbygden kan få mer tid.

Hela hallen byggs i trä och ska heta LRF-hallen. Lars Backlund på LRF i Leksand ordnade stockinsamlingen som gick långt bättre än förväntat. Skogsägare från Örebro till Västerbotten har skänkt 6 000 stockar till ett värde av två, tre miljoner.

- I går fick jag 50 till, säger Lars Backlund.

- Sedan är det otroligt många företag och personer som ställer upp på andra sätt. Sågar virket, står för transport, slipar verktyg gratis, säger han.

Kostnaden är beräknad till 20 miljoner kronor, varav kommun- en bidrar med 13 miljoner kronor. Resten står LIF och sponsorer för. Kommunen har beslutat att inte gå in med mer om det skulle bli dyrare. Kommunalråd Bo Pettersson som var på plats berömde de ideella krafterna.

- Det här är ett fantastiskt

exempel på vad som går att åstadkomma när det finns ett stort lokalt engagemang och alla aktörer samverkar.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons