Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygge på Brända tomten i fara

Annons

Intresset är avsevärt mindre än vad Riksbyggen räknat med. För att det skulle bli ett bygge satte bolaget som gräns att 13 av de 15 lägenheterna skulle tecknas.

-Får vi inte 13 sålda så kör vi inte i gång. Den gränsen gäller oåterkalleligt, betonar Jan Stange.

De fyra intresserade finns bland det 40-talet personer som för några veckor sedan fick informationsmaterial om bygget. Mottagarna av informationsmaterialet har tidigare anmält intresse för att bo i ett nybygge på Brända tomten belägen i hörnet gågatan-Engelbrektsgatan.

Vad som händer nu vet inte Jan Stange. Riksbyggen ska fundera på om bolaget ska göra en bredare marknadsföring av Brända tomten via exempelvis tidningsannonser. Jan Stange ställer sig dock tvivlande till om mera marknadsföring kan ha någon positiv effekt.

-Med tanke på allting som skrivits i tidningarna om projektet så borde det inte vara okänt bland Ludvikaborna. De som varit intresserade borde ha hört av sig.

Insatserna för bostadsrätterna har preliminärt beräknats till 414 920 -656 800 kronor.

Kan orsaken till det dåliga intresset vara nivån på insatserna?

-Eftersom det inte har producerats nya lägenheter i Ludvika på omkring tio år så kan detta givetvis kännas som att det är väldigt dyrt.

- Men i jämförelse med andra städer som exempelvis Västerås och Uppsala så är det hyfsade priser.

- Det är det här det kostar, det går inte att producera billigare. Även i Dalarna så måste faktiskt byggnadsarbetare och leverantörer få drägligt betalt, svarar Stange.

Han och den övriga ledningen vid Riksbyggen kommer under några veckor att tänka igenom hur man ska hantera situationen. Antingen tas det nya tag med marknadsföringen eller så skrinläggs projektet.

Det här är ett stort bakslag för Riksbyggen?

-Ja, för oss och för Ludvika, säger en nedstämd Jan Stange.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons