Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygge för 60 miljoner

Annons

I april kunde tidningen berätta att Metso Paper Karlstad planerar att starta en valsslipverkstad i Kvarnsveden och att det kommunala fastighetsbolaget Hushagen skulle spela en roll i sammanhanget.

Det hela har sitt ursprung i den nya pappersmaskin som byggs. Nu i dagarna är avtalet skrivet och bygget ska igång snarast möjligt och stå klart under hösten 2005.

Skanska får bygga den 3 200 kvadratmeter stora byggnaden, som blir 15 meter hög.

Den ska ligga på Kolargatan, på industriområdet, och blir enligt Hushagen en av världens största serviceverkstäder av den här typen.

Den blir kraftigt dimensionerad samtidigt som det ställs stora krav på inomhusklimatet, temperatur och fuktighet, då den ska fungera som serviceverkstad för processvalsar.

- Roligt att kunna bidra till den här satsningen och till näringslivsutvecklingen i kommunen, säger Ronny Beyer, Hushagens styrelseordförande.

I verkstaden ska Metso Paper slipa, rengöra och serva valsar till pappersmaskiner. Valsarna mäter upp till 14 meter och kan väga upp till 110 ton.

Kvarnsvedens pappersbruk utför i dag de här sysslorna i egen regi. De elva anställda som jobbar med den delen erbjuds övergå till anställning hos Metso Paper. De har också möjlighet att stanna inom bruket om de föredrar detta.

Ett erbjudande som berörda nu har två veckor på sig att ta ställning till.

- På sikt räknar vi med att det ska bli 17-18 arbetstillfällen, säger Mikael Nyman, Metso Paper.

Sju betraktas som nya. Förhoppningen är nämligen att man ska få uppdrag även av andra pappersbruk i Mellansverige. Omsättningen beräknas bli cirka 50 miljoner om året.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons