Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggboom i Leksand

Annons

Det är en byggrusch utan dess like i Leksand just nu. Ishockeyns träningshall är precis klar, arenabygget är i startgroparna liksom kommunens andra idrottsanläggningar som ska uppföras eller restaureras i Lugnetområdet.

På bostadsfronten har trycket varit hårt en längre tid, och personalen på stadsbyggnadskontoret har svårt att hinna med alla detaljplanändringar som måste göras.

Detta har gjort att till exempel de 35 planerade lägenheterna vid Rosen's lada i Övermo försenats något.

- I stället kommer kommunen att satsa på två mindre projekt först. Det gäller de åtta lägenheterna som ska byggas snett bakom konditori Siljan samt ett nytt projekt i Tibble, berättar stadsarkitekt Sven Lindberg.

I Tibble vill kommunen göra lägenheter av gamla skolan samt bygga tre parhus på tomten.

Om allt går radrätt, skulle lägenheterna kunna stå klara om ett år.

Men det är inte bara kommunen som har bostadsplaner. Nils Skoglund AB kommer nu att börja utveckla skogsområdet mellan Lissmohedsvägen och riksvägen.

- Bara detaljplanen ändras kommer vi i ett första skede att stycka av fem villatomter på området. Det finns potensial för trettio tomter, berättar Mattias Skog-lund som hoppas på byggstart hösten 2005.

Vid Kusbacken i Tällberg, till vänster om vägen när man kommer in i byn från Hjortnäshållet, planeras också ett nytt bostadsområde. Om fem till tio år hoppas Klockar Per Sandberg med flera markägare i området att fem tomter ska vara byggklara.

- Men själva husen måste följa det vi kommit fram till i charetten. Inga vanliga villor, utan det ska byggas i gammal gårdskaraktär med en byväg ner till sjön, säger Klockar Per.

Området rymmer tomter för mellan tjugo och trettio villor.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons