Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggarbetare mördade i Sri Lanka

Annons

Minst tolv människor dödades och ett 20-tal skadades när en sprängladdning exploderade i en buss i östra Sri Lanka i dag, rapporterade polis och sjukhuskällor enligt AFP.

Den civila bussen var nära en militär kontrollpostering i distriktet Ampara då explosionen kom, sade en polis i området i telefon till Colombo. Döda och skadade fördes till Amparas största sjukhus.

Ampara ligger 35 mil öster om huvudstaden.

I går sköts sex arbetare ihjäl på en byggarbetsplats i östra Sri Lanka och militären pekade ut tamilgerillan LTTE som ansvarig för morden.

En talesman för det militära informationscentret i Colombo sade att offren höll på att bygga ett barnhem i det östliga distriktet Batticaloa cirka 22 mil öster om huvudstaden.

Ytterligare två civila sades ha skjutits ihjäl av misstänkta rebeller i den nordliga staden Vavuniya, rapporterade AFP.

Från LTTE, som slåss för en självständig stat i östra och norra Sri Lanka för landets tamilska minoritet, förelåg ingen omedelbar kommentar till militärens uppgifter.

Fientligheterna mellan tamilgerillan och regeringsstyrkorna har trappats upp på senare tid med nästan dagliga flyganfall och sammandrabbningar på marken eller till havs. Enbart de senaste 15 månaderna har striderna krävt omkring 4|000 människors liv.

TT

Mer läsning

Annons