Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bygg-Olle" är årets företagare

Annons

Nu har "Bygg-Olle" blivit Årets företagare i Falun.

Men blommor och diplom uppvaktade Företagarna i Falun och Falu kommun i går Bengt-Olof Eriksson för sin företagaranda och sitt affärskunnande.

- Äsch, inte är det så märkvärdigt med mig, svarade Bengt-Olof Eriksson, som visserligen tyckte det var trevligt med uppvaktning, men hade kanske helst sett att detta var en vanlig arbetsdag.

- Jag gillar inte att så i rampljuset, säger han och ser lite förlägen ut.

Men i går var det Bengt-Olof Erikssons dag.

Eller "Bygg-Olle" som många kallar honom. Främst i norra delarna av Falu kommun där han är känd som en framgångsrik entreprenör. Så har det nu varit i 40 år.

Trots att Bengt-Olof Eriksson hunnit bli 72 är han engagerad i nio företag. Arbetsveckor på 70 timmar är inte ovanliga.

- Men ibland kan det bli för mycket, säger hustrun Inger och skrattar. Det är hon som är det starka kraften bakom Bengt-Olof.

I går hyllades i alla fall Bengt-Olof för sitt arbete. Carl-Erik Nyström, från Företagarna i Falun, som tillsammans med Falu kommun utser "Årets företagare", sade bland annat så här i sin motivering:

"Bengt-Olof söker ständigt nya utmaningar och hans stora engagemang, affärskunnande och ödmjuka sätt är en förebild för andra företagare."

Faluns näringslivschef, Hans Ahlin betonade också att Bengt-Olof Eriksson är en fin förebild för unga företagare. Här har den nya generationen mycket att lära.

- Dessutom värnar han verkligen om bygdens arbetstillfällen på ett mycket bra sätt, fortsätter Hans Ahlin.

Bengt-Olof Eriksson verkade tycka att detta lät fint och gav gärna yngre entreprenörer goda råd:

- Det är viktigt att vara envis och inte ge upp efter första motgången. Sedan är det viktigt att verkligen veta att som företagare är du ensam och måste själv lösa alla problem.

Det kanske var något att tänka på för tjejerna i företaget Team UF, som i går fick pris för bästa företag i Ung företagsamhet.

Tjejerna i företaget heter: Therese Bergman-Törnquist, Erica Andersson, Anna Jacobsson och Maria Löfberg-Rapp.

Noterbart är att samtliga UF-företag i finalen betod av tjejer.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons