Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg idrottshall snarast

Annons

Frågan om en idrottshall har diskuterats under årtionden och redan 1988 framhöll den dåvarande fritidsnämnden att den ansåg att den bästa placeringen vore i anslutning till Mockfjärdsskolan.

Men röster har också höjts för att bygga i Djurås.

Dagens fritids- och idrottsnämnd anser dock, i likhet med sin föregångare, att Mockfjärd är det bästa alternativet.

Nämnden tar upp Mockfjärds föreningstradition - någon sådan finns inte i Djurås - och framhåller den omfattande ungdomsverksamheten som finns där och som i flera fall kräver andra lokaler än de befintliga, som Mockfjärdsskolans gymnastiksal och Atletklubbens lokaler.

Att bygga om skolans gymnastiksal löser bara ett av problemen, anser nämnden: Att handbollsspelarna och innebandyspelarna skulle få bra lokaler.

- Däremot skulle bristen på tider öka i och med att de som i dag hyr lokaler utanför kommunen skulle flytta hem sin verksamhet, framhåller nämnden.

Ledamöterna håller inte med dem som tror att tillkomsten av en hall i Djurås skulle kunna få fart på föreningsintresset där.

"Föreningar föds ur personligt engagemang hos en grupp eldsjälar och innan den kan anses som riktigt stabil bör det ha gått så många år, att en del folk har hunnit bytas ut så man ser att föreningen inte dör ut när de första eldsjälarna slutar", skriver nämnden, som också framhåller att tankarna på att skapa en idrottsprofil för Mockfjärdsskolan är ytterligare ett argument för att Mockfjärd ska ha hallen. Även ortens centrala läge i kommunen framhålls.

Kommunstyrelsens allmänna utskott har tagit del av skrivelsen och utan kommentarer sänt den vidare till den pågående skolutredningen.

Mer läsning

Annons