Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg hallen nu

Annons

I ett par insändare framkommer olika skäl till att lägga en sporthall i Djurås. Vi inom handbollen i Mockfjärd har absolut inget emot detta, men vi tycker att man i första hand ska lägga en hall där verksamhet finns.

Vilken tradition kan motivera en hall i Djurås? Innebandyn har funnits i Djurås. Inför denna säsong har man inte ens sökt tid och tidigare år har det varit sporadiskt med verksamheten.

Visst det finns ungdomar i Djuråsområdet som åker till Borlänge för att spela där. Men det är ingen överraskning att man spelar där man trivs och där det finns bra tränare.

Vi i Mockfjärd har vinteridrotter inomhus, både innebandy och handboll. Byggs en hall i Djurås är det handbollen och innebandyn från Mockfjärd som kommer att ta alla tider där, för inneidrotten går före fotbollen. Då står östra delen helt utan anläggning i Djurås.

Mellan 8 och 12 miljoner kronor har Gagnefs kommun beräknat en sporthall till.

Genom Svenska Handbollsförbundet har man möjlighet att utnyttja det samarbetet som finns med ett stort byggföretag i Sverige, där en dockning av hall till befintlig anläggning går på cirka 5 miljoner kronor.

Att hålla på att dra ut på tiden gynnar ingen. Kom till beslut och utnyttja tillfället att få något till rabatterat pris och bygg till våren.

Benny Enevoldsen,

IFK Mockfjärd-Handboll

Mer läsning

Annons