Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygdegården i Idre söker hyresgäst

Annons

2001 invigdes Idre kulturhus med lokaler anpassade för bygdegårdens egen verksamhet, men också med en specialbeställd tillbyggnad för turistbyrån.

Bygdegårdsföreningen hade och har ekonomi för att klara den egna verksamheten och hela byggnationen. Men för att kunna erbjuda utrymme för kommunens turistbyrå togs ett extra lån.

- Det är ingen kris för stunden, men vi måste finna en hyresgäst i turistbyrådelen, säger Kent Eriksson, föreningens kassör.

Idre kulturhus är en tillgång för bygden, men ett av syftena med bygget var att turistbyrån skulle få bra och representativa lokaler. Hela turistbyrådelen löstes med lån, som i sin tur skulle betalas med hyror från turistbyrån. Förra hösten sade Johnny Granlund och Fliebsergs Outdoor upp lokalerna som turistbyrå. Därefter har Fliesbergs använt de små lokalerna hos Cafe Någolunda.

För att fylla de tomma lokalerna har en turist- och informationsexpo funnits i Kulturhuset.

- Vi behöver mer verksamhet för att det ska fungera bra långsiktigt. Därför ska vi nu se vad vi kan göra för att finna nya hyresgäster, säger Kent Eriksson.

En förhoppning är att kommunen återvänder till de lokaler som den var delaktig i när de beställdes.

- Idre är kommunens viktigaste turistområde och en av våra förhoppningar är att kommunens nya turistchef kommer att finnas med sitt kontor här i lokalerna. Det skulle passa bra med kombinationen med turist- och företagsexpon, säger Kent Eriksson.

Om ett år kan det bli aktuellt att åter flytta turistbyrån till Kulturhuset, även om den då inte kommer att nyttja lika stor yta som ursprungligen.

Ett annat alternativ är att de fina lokalerna blir butikslokaler.

- Vi kan tänka oss att balka av lokalen om det finns önskemål om det. Vi jobbar med flera olika lösningar, men ska nu först höra den lokala näringens önskemål och tankegångar, säger Kent Eriksson.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons