Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bybor vill ha betalt för att riva skola

Annons

Därmed faller kommunens förslag att kommunen bidrar med 200 000 för byns rustning av fastigheten alternativt att kommunen river byggnaden för samma kostnad. Björn Alm tycker kommunen borde ställa upp på byfolkets önskemål att de river byskolan på egen hand.

Han hänvisar till att byn i 25 år jobbat för att få ta över skolfastigheten. På grund av att fastigheten hyrts ut av kommunen har ett övertagande aldrig blivit aktuellt. Muntliga och skriftliga kontakter har tagits med kommunen utan resultat. Kommunen har besiktigat fastigheten och sett förfallet under åren. Någon kommunal rustning av fastigheten har det dock aldrig blivit.

Att Sätraborna vill riva fastigheten på egen hand till en rimlig ersättning borde vara en godtagbar uppgörelse, tycker byborna. Inte minst med tanke på kommunens under åren bristfälliga underhåll och icke åtgärdande av fel och brister.

- Sedan får vi komma överens med kommunen om hur huset ska rivas. Visst tycker jag att kommunen borde ställa upp, säger Björn Alm. Vi hoppas det.

Får sedan byn mer än 200 000 kronor av kommunen för rivningen så är ju det ännu bättre. Det blir i så fall grundplåten till en framtida bystuga, en samlingslokal eller något enklare, kanske en typ av loge som kan användas sommartid.

- Vi hoppas att kommunen säger ja, avslutar Björn Alm.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons