Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bybor slår vakt om Sunnansjö

Annons

Ett 50-tal bybor mötte upp till mötet som hade karaktären av en uppföljare efter det stormöte som hölls i våras.

Folket i Sunnansjö vet att slå vakt om bygdens värden och enligt ordförande Ulf Sjögren blev mötet mycket givande.

- Vi vill ge folk möjlighet att uttrycka sina önskemål om saker och ting som man tycker behöver göras i stort och smått, förklarar han.

När det gäller den offentliga badplatsen vid Sandviken finns, som tidningen tidigare redogjort för, mycket i övrigt att önska och behovet av upprustning har länge varit på tapeten.

- Vi har en förhoppning om att det ska bli pengar över från uppsnyggningen av centrum. Det arbetet är nu långt gånget och nästan klart.

Även när det gäller biblioteksfrågan kan byalaget skönja en lösning men hur den blir är ännu en öppen fråga. Första budet från kommunens sida var att servicen i Sunnansjö skulle läggas ned.

- Men sen har vi haft möten med dem på kultur- och fritid. Nu ska vi snart träffas igen och se vad vi kan komma fram till, säger Sjögren förhoppningsfullt.

Mötets bestämda mening är att biblioteksverksamhet i någon form måste finnas kvar i byn. Hur omfattande den ska vara lär emellertid bli en förhandlingsfråga.

Det vikande intresset för midsommarfirandet är ett dilemma för Sunnansjö, hembygdsföreningen och Sunnansjö IK i synnerhet.

- Tyvärr har det gått dåligt på senare år. Förr när det var mycket folk var firandet en stor inkomstkälla för arrangörerna. Nu är det tvärt om, åtminstone på midsommarafton.

Mötet avslutades med kaffeservering och visning av Grangärdefilmen på video.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons