Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiken ska stängas

Annons

Anledningen till butiken inte har gått med vinst är för att köptroheten bland kunderna inte har varit den som butiken har önskat sig. Hur mycket butikens underskottet uppgår till vill inte Per Alvén, regionschef för Coop Konsum i Dalarna, berätta. Butiken stänger och låser dörrarna någon gång under året.

- Det är bedrövligt, jag gillar att handla här för att personalen är trevlig, säger Torborg Olsson som brukar handla i butiken.

Hon tror att nerläggningen av affären leder till att priserna i den närligande hemköpsbutiken stiger. Men det är inget som kommer att hända.

- Våra priser är de samma över hela landet och de styr inte vi över här i Järna, säger butikschefen Sven Berglund.

Han påpekar att det är synd att konkurrenten tvingas stänga för att det gör att byn har mindre att erbjuda i handelsväg jämfört med de större orterna i närheten.

Vad butikslokalerna kommer att användas till i framtiden är osäkert. Men Coop konsum stänger inte dörren för något förslag.

Förutom konsumbutiken i Järna ska systerbutiken i Nås stängas och Sparbutiken i Vansbro har försatts i konkurs. I dag meddelar Axfood, som äger Sparbutiken, vad som händer med den.

DANIEL SAMUELSSON

Mer läsning

Annons