Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiken blir räddningen

Annons

Utredningsgruppen har därför vänt sig till kommunstyrelsen och rekommenderat att den beslutar att man går ett steg till i utredningen och antar engelskägda fastighets-ägaren Boultbee AB:s erbjudande om att kostnadsfritt göra en arkitektritning där de funktioner som räddningstjänsten kräver placeras in i fastigheten.

Det har hittills funnits tre alternativ till en framtida räddningsstation i Vansbro.

I en tidigare utredning har konstaterats att en om- och tillbyggnad av nuvarande räddningsstation skulle kosta omkring 12 miljoner kronor.

Den stora kostnaden gjorde att utredningsgruppen började titta på alternativ, främst Finnvedens fastighet och tidigare Hemköp. Av dessa bedöms den senare som den lämpligaste, tillgängligheten till utryckningsvägarna är bra och inom byggnaden ryms vad som krävs: kontrorsrum, garageplatser, omklädningsrum, ledningsplats och lektionssal, fordonstvätt, verkstad, utrymmen för rökskydd, förråd, övernattning och sotarkammare.

Även fastighetsägaren är positiv till att byggnaden blir Vansbros framtida räddningsstation och har erbjudit sig att ta fram en arkitektritning över den framtida stationen undan kostnader eller några bindande kostnader för kommunen.

Boultbee AB kan också tänka sig att bekosta ombyggnaden och därefter hyra ut fastigheten till kommunen.

Räddningschefen föreslår att kommunen accepterar fastighetsägarens erbjudande om en arkitektritning och går vidare med utredningen.

Ärendet ligger på kommunstyrelsens au:s bord kommande vecka.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons