Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussförare efterlyst

Annons

Länsstyrelsen har dragit in mannens körkort sedan han inte kommenterat den underrättelse som lämnats till anhörig för två veckor sedan. Därmed är mannens körkort indraget, men i väntan på att han delges beslutet kan han lagligt fortsätta att köra buss.

- Så länge han inte personligen är delgiven beslutet handlar det inte om olovlig körning om han nu kör buss eller bil, bekräftar Daniel Berg på länsstyrelsen.

Men när mannen stoppas, då kommer han att anhållas för att genomföra de förhör som polisen kallat honom till. Samtidigt kommer mannen att informeras om att hans körkort och taxiförarlegitimation upphört att gälla.

- De är indragna av medicinska skäl, förklarar Daniel Berg.

Det innebär att det inte finns någon spärrtid utan mannen måste kunna visa läkarintyg på att han är varaktigt nykter för att få kunna få tillbaka körkortet. Myndigheterna kommer först då att väga in de förseelser som han nu är misstänkt för, det vill säga rattfylleri i Norge och grov vårdslöshet i trafik.

Skulle mannen överklaga länsstyrelsens beslut om indragningen av körkortet av medicinska skäl så kan myndigheterna välja att dra in det för de trafikbrott han är misstänkt för. Förutsatt att han fälls för de brotten i en kommande rättegång.

Så för närvarande kan mannen köra vidare, men han kör på lånad tid fram till den stund han stoppas och grips.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons