Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busschauffören kan ha kört för fort

Annons

- Men chauffören är inte delgiven någon misstanke om brott än, påtalar polisinspektör Sven-Olov Wahlgren, vid Fagerstapolisen, som leder utredningen.

Det är nämligen inte säkert att han körde fortare än hastighetsbegränsningen.

Det kommer emellertid analysen av färdskrivaren att avgöra. Wahlgren beskriver färdskrivaren som ett urverk i hastighetsmätaren.

- Det finns en nål som ristar in hur fort bilen rör sig. En annan kurva visar när bussen står still. Och sedan kan man göra en utvärdering av kurvorna och räkna ut hur fort det gått på olika platser.

Analysen kommer antagligen att ske i Tyskland eftersom färdskrivaren är tillverkad där.

Sedan i fredags har Wahlgren ägnat sig åt att sköta pappersexercisen och lämna ut bagage från olycksbussen. Haverikommissionen och folk från Vägverket har varit ute och tittat på platsen.

- Nu ska jag prata med haverikommissionen, och sedan med personer som var med på bussen som kan ha något att säga om det här.

Bussen som numera finns i Västerås ska undersökas under nästa vecka. Då deltar även folk från Volvos haverigrupp för att hjälpa till med teknisk information.

- Först om några veckor tror polisen sig kunna ha tillräckligt med uppgifter för att åklagaren ska ha en möjlighet att ta ställning till hur han ska gå vidare.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons