Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussbolagen tvår sina händer

Annons

Dalatrafik har anlitat Connex i Ludvika för att sköta busstrafiken i Västerbergslagen. Till en början anser sig inte Dalatrafik ha något ansvar och pekar ut Connex.

Där uppger Britt-Inger Lindkvist att bussarna är spärrade och att chauffören av den aktuella bussen inte kan påminna sig om något speciellt.

Den buss som körde om Ludvigsson hade varit till Fagersta med skolbarn och var på väg tillbaka till Ludvika. Bussen går i linjetrafik för Dalatrafik och har bolagets reklam överallt. Med små bokstäver bak står det Connex.

Vid ett första samtal vill inte Britt-Inger Lindkvist, Connex i Ludvika, kommentera det hela innan hon kollat bussens färdskrivare och pratat med chauffören.

När hon senare har gjort detta uppger hon att den chaufför som kört den aktuella bussen inte ska ha kört över hastighetsbegränsningen och han har heller inte reagerat på att mötande bil fått köra ut på vägrenen.

Hur det ser ut på färdskrivaren vid det aktuella tillfället är fortfarande oklart eftersom det var problem med den, när den skulle kontrolleras.

- Skulle det ha varit som bilisten berättat så är det självklart inget som får förekomma, säger Britt-Inger Lindkvist.

Till en början vill inte Dalatrafik kännas vid händelsen, men företagets vd, Christer Silfverin, medger att detta naturligtvis inte är bra.

- Vi ställer höga krav på de som ska köra åt oss och uppenbarligen finns det förare som bryter mot dessa regler, säger Silfverin.

Han medger att detta är negativt för bolaget och långt ifrån bra.

- Målsättningen för oss är att vara det trygga alternativet och det är något som vi också måste visa, säger Christer Silfverin.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons