Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss i diket efter riksväg 45

Annons

En buss körde på tisdagen av vägen efter riksväg 45 vid Trollbacken cirka en och en halv mil väster om Malung. Bussen var inte i trafik. Den var på väg från Värmland till Malung och det fanns bara föraren i bussen.

Det var efter en nedförsbacke och i en kurva som bussen gled av vägen i det moddiga väglaget och blev liggande i diket. Föraren klarade sig i stort sett oskadd från avkörningen.

Två bärgningsbilar fick bärga bussen och under bärgningsarbetet var det totalstopp i trafiken efter riksväg 45 i ungefär en timmes tid.

Det var också totalstopp i trafiken vid den så kallade "Fårhuskurvan" efter fjällvägen i Sälenfjälen sedan en lastbil hade blockerat vägen i en halkolycka. Också här var det stopp i trafiken och man fick dirigera om trafiken under den timme det tog att bärga fordonet. Ingen person skadades.

Det var flera vägavkörningar i Västerdalarna under tisdagen som en följd av både halka och moddigt väglag.

I Sörsjön var det också stopp i trafiken under en längre tid sedan en lastbil hade fått sladd och blockerat hela vägbanan. Inte heller här skadades någon person.

- Trots att det varit ett mycket besvärligt väglag det senaste dygnet har inga svårare olyckor inträffat med personskador som följd men bärgningsarbete har gjort att det blivit stopp i trafiken säger man från polisen.

Tidigt på tisdagsmorgonen inträffade också en älgkollision mellan Malung och Lima. Olyckan inträffade strax efter sex på morgonen i närheten av Lima kraftverk efter riksväg 71. En kvinna skadades lätt och fick föras till vårdscentral. Älgen dog vid kollisionen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons