Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss begravdes i jordskred

Annons

Uppåt 60 människor, mest mexikanska skolelever, lärare och bönder, befaras ha mist livet när deras buss begravdes i ett jordskred i Puebla i centrala Mexiko.

Svenska UD meddelar att inget tyder på att några svenska turister skulle ha funnits ombord på olycksbussen. UD har dock fått samtal om den svåra olyckan i onsdags och följer händelsen noga.

Över 500 räddningsarbetare, soldater, poliser och läkare som skickats till platsen arbetade hela natten till torsdagen för att gräva fram passagerare, levande eller döda, ur bussen som är begravd under flera meter lera och stenbumlingar.

Efter över tio timmars intensivt letande hade bara ett dödsoffer, en oidentifierad kvinna, hittats. Myndigheterna sade sig inte ha givit upp hoppet om att hitta överlevande, men bedömare på plats trodde att chansen är liten.

Mer regn väntas, och en talesman för räddningstjänsten sade uppgivet att den kan tvingas att avbryta räddningsaktionen för att inte dras med i nya jordskred.

De senaste dagarnas häftiga regn har orsakat översvämningar och skred på många håll i Mexiko. Bussen körde genom delstaten Puebla i södra Mexiko på onsdag morgon när en bergssida, genomdränkt efter flera dagars häftigt regnande, rasade ner.

Den bergiga terrängen försvårade för räddningspersonal att ta sig fram till platsen. Totalt täckts ett område på 200 kvadratmeter runt bussen av lermassorna.

TT

Mer läsning

Annons