Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burger King flyttar in i Gråda vägkrog?

Annons

Enligt Burger Kings etableringschef Lasse Ryberg, Göteborg, är ingenting helt klart.

Han bekräftar att diskussioner förs med lokala intressenter och att man tittar på attraktiva lägen i Borlänge. Mer än så vill han inte säga, eftersom rörelsen ska drivas av en lokal företagare.

Enligt vad tidningen erfar är ett mycket hett alternativ Gråda vägkrog. Men ägaren säger att ingenting är klart. Sören Gustafsson, föreståndare vid OKQ8 bensinstation som ligger intill Gråda vägkrog, ser positivt på möjligheten att få Burger King som granne. Gustafsson hoppas förstås på en ökad tillströmning av kunder till anläggningen.

OKQ8 har fått information om vad som är på gång. I bygghänseende finns vissa restriktioner, det måste vara ett visst antal meter mellan bensinpumparna, påfyllningen, och en restaurang.

- Det är något byggnadsnämnden får ta ställning till. I det stora hela är vi överens, säger Sören Gustafsson som menar att det går alldeles utmärkt att samsas i området.

Han konstaterar att bakgrunden till tillkomsten av vägkrogen var att bli mer komplett för kunden.

- Nu kan det bli ännu bättre.

Tidningen kunde tidigare i år berätta om snabbmatsjätten Burger Kings planer på att etablera sig i Borlänge. När Max byggdes fanns klara intressen även från Burger Kings sida. Att både Max och McDonalds redan finns i Borlänge avskräcker inte.

- Konsumenterna ska ha valmöjlighet. Borlänge är en centralort med mycket trafik och det är väldigt viktigt för lönsamheten, förklarade etableringschef Lasse Ryberg.

Den planerade restaurangen i Borlänge blir Dalarnas första.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons