Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bun kan få problem men får inget extra

Annons

Det var vid sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott på torsdagen som frågan om buns budget diskuterades. På grund av fler barn i barnomsorgen, måste bun anställa flera och öppna nya avdelningar.

Skolchefen, Stefan Linde, har tidigare sagt att han tror att det går att lösa de extra kostnader som uppstår inom budgeten. Detta genom att bun också får minskade kostnader genom att fler Älvdalselever väljer att gå gymnasiet på hemmaplan, och ökade inkomster genom att fler gymnasieelever väljer att gå i Älvdalen.

Riktigt hur utfallet blir vet bun naturligtvis inte så här tidigt på året, men för att försäkra sig om att nämnden ska klara av det, hade den begärt hos kommunstyrelsen att få överskrida sin budget för i år, om det visar sig att det behövs.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig kallsinnig till denna begäran vid sitt sammanträde och sa nej. Precis som det sades i budgetdirektiven, måste varje nämnd hålla sina ramar i år. Det finns inga extra pengar att lägga in om någon går back.

Barn- och utbildningsnämnden fick alltså inget tillstånd att dra över sin budget. Fattas det pengar, så får nämnden spara. Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunstyrelsen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons