Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bun ger inget stöd till oroliga föräldrar

Annons

Föräldrarna i klass två på Dal-Jerkskolan har protesterat mot att väl fungerade klasser splittras när skolan inför så kallad B-formundervisning.

Föräldrarna hoppades at Bun skulle undersöka och ta ställning till om det verkligen är motiverat att splittra klasserna till förmån för B-form vilket i detta fall innebär att inrätta en 2-3:a.

"Vi föräldrar till barn som börjar årskurs två är mycket oroade över den planerade försämringen. Klassen har under två år arbetat som en enhet med lugn och arbetsro, gott inlärningsklimat och mycket god trivsel", skriver föräldrarna i sitt brev till Bun.

Föräldrarna vädjar till Bun att ingripa.

"Våra barn är rädda för flera av de barn som börjar trean och mobbning har förekommit under lång tid. Ett barn har till och med blivit mordhotad", skriver de upprörda föräldrarna.

Föräldrarna befarar ytterligare delningar nästa höst då barnen ska gå tillsammans med barn som är ett år yngre.

"Vi ser mycket allvarligt på problemet", skriver föräldrarna och hänvisar till undersökningar som visar att åldersintegrering inte längre är en metod som nått större framgångar och allt fler skolor återgår till sammanhållna klasser.

Föräldrarna anser vidare att barn i dag behöver harmoni, mindre stress och splittring och mer lugn och ro.

Bun svarar att nämnden har förtroende för lärare och skolledning i denna fråga och ansvaret ligger därmed på skolans ledning, inte på nämnden.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons