Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bun föreslår tre storkök i kommunen

Annons

Barn- och utbildningsnämnden föreslår att det ska finnas tre storkök som lagar varm mat i kommunen. I Tallbackens kök ska det dessutom byggas en avdelning så att man kan laga mat som sedan kyls och körs ut till hemmaboende pensionärer i hela kommunen.

I många år har olika utredningar pågått om hur kommunens storkök inom skolan och sociala ska kunna samordnas. I höstas tillsattes ännu en utredning, som nu lagt fram sin syn på hur matlagningen i kommunen ska kunna organiseras.

På torsdagen behandlade barn- och utbildningsnämnden denna utredning och enades om ett förslag till ny organisation för köken.

Enigt buns förslag så ska det i framtiden finnas så kallade produktionskök vid Tallbackens äldreboende, Särna äldreboende och Solängsgården i Idre.

I dessa kök ska det lagas mat till mottagningskök och serveringskök vid skolor och förskolor i de respektive kommundelarna. I Idre blir dock skolans elevmatsal inrymd i Solängsgården, medan förskolan Skogslia får ett serveringskök.

I Tallbackens kök föreslås också en avdelning för produktion av lagad och kyld mat till samtliga hemmaboende pensionärer i kommunen inrättas.

Buns förslag går nu vidare till kommunstyrelsen och ärendet avgörs senare i kommunfullmäktige.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons