Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Buffertpengar" har gått till Ludvikahem

Annons

De senaste åren har buffertpengarna främst satsats på bostadssektorn.

Christian Rickardsson vid ekonomikontoret:

- 1999 gick 15 miljoner kronor till Ludvikahem, år 2000 fick Ludvikahem åtta miljoner i bidrag. 2001 erhöll Ludvikahem sju miljoner och 22 miljoner satsades på att lösa in lånen i Röbackens bostadsrättsförening i Sörvik.

- I årets budget har det reserverats åtta miljoner till Ludvikahem. Men ännu har inga pengar betalats ut. Vi avvaktar vad som kan komma ut av den nya statliga bostadsnämnden, om Ludvikahem kan få bidrag därifrån, uppger Rickardsson.

I budgeten för 2002 har kommunen räknat med skatteintäkter på 985 miljoner. Nu tyder prognoserna på att det kan bli ytterligare fem-sex miljoner kronor.

- När vi beräknar skatteintäkterna utgår vi från befolkningsprognoserna som görs av kommunens mark- och planeringskontor.

- Vi hade kalkylerat med en befolkningsminskning på 300 personer i år. Nu var det ju plus i befolkningsstatistiken för andra kvartalet. Har vi tur kanske årets befolkningsminskning stannar på 200 personer. I så fall ökar skatteintäkterna med i runda tal ytterligare tre miljoner kronor, säger Christian Rickardsson.

För 2003 räknar ekonomikontoret med skatteintäkter på 1 016 000 000 (drygt en miljard kronor). När alla utgifter är betalda är det tänkt att det ska återstå en buffert på 13,5 miljoner kronor plus ett överskott på fem-tio miljoner.

- Målsättningen är att ha ett överskott i budgeten motsvarande en procent av skatteintäkterna. Detta med tanke på framtida pensionsskulder och annat.

Mer läsning

Annons