Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bu för SSU säger handlare

Annons

SSU får i dag kritik i Malung sedan man affischerat vilt i centrala samhället inför helgens EU-val. Affischer har klistrats fast på fasta föremål som papperskorgar och elskåp. Dekaler har satts på skyltfönster och på kommunens parkbänkar.

- Vi jobbar och satsar för att försöka göra centrum trivsamt och fint, och det känns otacksamt då sånt här händer. I det här fallet måste jag säga bu för SSU, man förväntar sig bättre från en så etablerad rörelse, säger malungshandlarnas talesman Göran Eriksson.

Kommunens tekniske chef Hans-Göran Larsson reagerar också mot den här oönskade affischeringen som han jämställer med klotter.

- Jag förutsätter att SSU också tar sitt ansvar och ser till att affischerna kommer bort. Så här ska det inte gå till. Det finns platser som är avsedda att affischera på och inför val brukar partierna komma överens om var de kan sätta affischtavlor, säger Larsson.

SSU har för närvarande ingen verksamhet i Malung, men på hemsidan står riksdagsmannen Hans Unander som kontaktperson.

- Jag har ingen aning om hur det här gått till. Jag tror knappast att någon från Malung varit ute och satt upp de här affischerna. Jag kan bara beklaga om affischeringen skett på ett olämpligt sätt. Det är ju inte så smart att använda klister och sätta upp affischerna på fasta föremål. Sedan min tid som målare vet jag att det kan vara nog så besvärligt att få bort, säger Unander.

Golfturnering spelades i Malung

Klass A :

1) P-G Engemoen 66 slag, 2) Kattis Hjort 76, 3) Tord Ståhl 76, 4) Peter Gunnarsson 78, 5) Hans-Olov Bäcke 79.

Klass B

1) Bosse Jernberg 38 poäng, 2) Janne Ho 32, 3) Birger Andersson 25, 4) Sven Erik Oscarsson 24, 5) Helena Clang 23.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons