Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutalt arbetsliv

Annons

Jag är inte ett dugg förvånad över att många i Sverige blir förtidspensionärer. Nu har faktiskt en och annan i ansvarig ställning förstått att det svenska arbetslivet har blivit mycket sämre de senaste tio åren. Jag upplever just nu i Småland ett brutalt, inhumant arbetsliv, ett arbetsliv som ingen i ansvarig ställning kan föreställa sig.

Redan nu, i början av maj, har elva skogsarbetare mist livet i Småland. Minst 25 skogsarbetare har fått allvarliga skador. Mörkertalet är stort och det kan mycket väl röra sig om det dubbla antalet. Vi ska också komma ihåg att det i de flesta fallen rör sig om erfarna huggare.

Det retar mig att regeringen öste pengar över rikemansbönderna i Småland trots att det fanns en försäkring mot stormskador. Så fort någon nämner LRF blir jag vred.

Det går mycket väl att organisera detta arbete på ett säkert sätt, men då blir det något dyrare för de "stackars" bönderna.

Nej, här i Småland rör det sig enbart om kapitalism och brutal utsugning. De flesta huggarna som jobbar här kommer från de östeuropeiska länderna och de utnyttjas på ett hänsynslöst sätt. Vi har sett dem jobba på natten med pannlampor.

Jag förstår inte varför Göran Persson får kritik från borgarna, vänstern, miljöpartiet och till och med av sin egen utrikesminister Laila Freivalds när han vill att de som kommer hit ska behandlas rättvist.

Om inget under sker kommer min röst att gå till Göran Persson, hur konstigt det än kan låta, men jag förutsätter att han snarast gör sig av med Laila Freivalds.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons