Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutala rånare gripna

Annons

De två gripna männen är inte från bygden men kan enligt vissa källor ha viss anknytning till Lima. De har anhållits och kommer med största säkerhet att under helgen begäras häktade.

De två gripna männen är 30 och 22 år gamla. Båda misstänktes i ett tidigt skede och var anhållna i sin frånvaro. Den 30-årige mannen greps under torsdagen i Stockholm och den 22-årige också i Stockholm under fredagen. Båda kommer nu att transporteras till Dalarna där de kommer att förhöras.

Enligt poliskommisarie Bo Persson kan det vara aktuellt med ytterligare gripanden eftersom det finns mistanke om att fler personer kan ha varit inblandade i bankrånet. Det har också gjorts husrannsakningar på olika platser och vid dessa har det gjorts en hel del fynd, säger poliskommisarie Bo Persson.

Det var strax före halv elva på onsdagsmorgonen som bankkontoret i Lima rånades. Personalen en man och en kvinna bakbands och rånana som var beväpnade med en pistol och en kofot samt maskerade försvann med en större summa pengar. Redan tidigt fanns det uppgifter som gjorde att polisen inriktade sina spaningar åt ett visst håll och redan under torsdagen anhölls de två männen i sin frånvaro.

Den ene greps ganska omgående och den yngre av dem på fredagen.

Från bankrånet kan noteras att det framkommit uppgifter om att bankrånarna hade uppträtt mycket nervöst då de rånade banken och de var också hotfulla mot personalen som bands med en bredare silverfärgad tejp.

Personalen utsattes emellertid inte för någon fysisk skada men var chockade av den fruktansvärda händelse de fick vara med om.

Polisen vill i övrigt inte lämna ut några fler uppgifter eftersom fler gripanden kan vara aktuella. Allt tyder på att de två bankrånarna som var inne i banken hade ytterligare personer som deltog i rånet.

De nu gripna männen är sen tidigare också kända av polisen. Gripandet får ses som ett genombrott i rånarjakten och nu pekar allt mot att bankrånet i Lima är på väg att klaras upp. Misstankarna mot de båda männen har också stärkts för varje timme liksom att det finns fler misstänkta som polisen räknar med att gripa inom kort.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons