Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutal slakt på sälungar

Annons

För lite över en vecka sedan påbörjades den kanadensiska säljakten, den allra största på över 50 år och man tänker i år döda 320 000 försvarslösa sälar.

95 procent av alla sälar som dödats under de senaste fem åren har varit grönlandsungar mellan 12 dagar och 12 veckor gamla. De annars så vackra vita isarna längs Kanadas östkust är numera färgade röda och är flytande kyrkogårdar. På dem ligger tusentals av flådda sälar.

De små pälslösa sälarna ligger och stirrar med ögonen fortfarande intakta. Deras tänder är så små och fortfarande utvecklas de, fram till dess att de dödades. Deras fenor påminner väldigt mycket om mänskliga händer, men på sälarna är de avskurna från deras kroppar och slängda vid sidan av dem.

De djurrätts- och miljöorganisationer som varit på isarna i Kanada under de senaste dagarna och observerat och dokumenterat slakten av sälarna har misshandlats av säljägare och blivit gripna av polisen. Det är för att Kanada och sälindustrin vet att när resten av världen får se vad som pågår på deras isar, så kommer jakten att upphöra.

För mig är Kanada för alltid associerat med brutal slakt på sälungar.

Skäms Kanada!

DANIEL ROLKE

Mer läsning

Annons