Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutal misshandel utanför Kings Arms

Annons

Vid halvtretiden i lördags natt hörde ett par som kom körande på Ämbetsgatan i Hedemora hur det dunsade till på bilen, som om någon kastade något mot den.

De stannade och mannen, som är i 40-årsåldern, klev ur för att kolla vad som hänt. Han blev då brutalt nedslagen och föll medvetslös till marken. Vid tillfället var det mycket folk som uppehöll sig utanför Kings Arms och mannen som inte minns mycket av vad som hände vet inte vem det var som hoppade på honom.

Samma natt öppnar en 23-årig man dörren till sin lägenhet på Sturegatan i Hedemora när någon ringer på. In stormar tre till fyra män som börjar misshandla 23-åringen genom att slå och sparka honom.

Polisen har gjort undersökningar i lägenheten och genomför just nu förhör med boende i huset och med mannen själv. Det finns misstankar om att mannen har viss koppling till förövarna.

Natten till fredagen blir en 25-årig man som är på väg hem från krogen i Avesta, påhoppad av två okända män.

De knuffar omkull mannen och sparkar honom i ansiktet och på kroppen. Han får föras med ambulans till Falu lasarett där han vårdas för ett brutet ben och svullnader i ansiktet. Det finns två vittnen till händelsen.

- Det här handlar om ett klassiskt "på väg hem från krogen". Förövarna har inte bestulit mannen utan bara brukat våld, säger Rolf Johansson, förundersökningsledare på Avestapolisen.

Han berättar att polisen just nu söker vittnen till de tre fallen av misshandel. främst intresserar man sig för att hitta personer som gjort iakttagelser i samband med misshandeln utanför Kings Arms i lördags natt.

- Det var mycket folk som rörde sig där vid tidpunkten. Flera personer har troligtvis sett vad som hände och kanske till och med vet identiteten på de som misshandlade mannen. Vi vill att de hör av sig till oss på Avestapolisen, säger han.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons