Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brukshundklubben var på bettet

Annons

Det var många hundvänner som lämnade OS-fåtöljen i lördags för att gå ut på stan och delta i Hundens dag och det är ingen överdrift att påstå att det var våra fyrbenta kompisar som präglade stadslivet under några timmar.

Efter några års uppehåll arrangerade kennelklubben ännu en gång Hundens dag, en enda stor försäkran om att hunden är människans bästa vän.

Om det inte var hund-ratals hundar på tassarna den här förmiddagen i Ludvika så var det i alla fall en stor mängd varianter av vargar som syntes. Inledningsvis samlades ekipagen vid Stadshuset och tågade upp till Brända tomten där diverse aktiviteter vidtog.

Här kunde man ta del av diverse uppvisningar, gå tipspromenad, låta sig informeras om, brukshundklubbens verksamhet, gissa på de näst intill otaliga raser som var representerade och låta en fotograf föreviga sin fyrfotakompis.

Mitt i det hela spelade Ludvika Musikkår underhållningsmusik. Dock ej, så vitt vårt öra kunde uppfatta, Vad tar ni för valpen där i fönstret, Med hund-ra gitarrer, Vals i Valp-araiso eller Tiko-tiko. Totalt var de här lördagstimmarna ett välbehövligt avbrott i häckandet framför teven och dessutom en trevlig exponering av folkrörelsen hundhållning.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons