Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsvåg på väg att lösas

Annons

De båda männen misstänks ha stulit, eller försökt stjäla, diesel till ett värde av mellan 60 000 och 70000 kronor under maj och juni månad från Sals AB i Vansbro, Eriksson i Lima, Mora kommun och Norsk hydro i Älvdalen. I stämningsansökan ingår också en åkgräsklippare, värd 35000 kronor, som stals av Öna SK i september i fjol.

19-åringen har, med hjälp av skoavtryck, kunnat kopplas samman med ett inbrott hos Boggs grus för tre veckor sedan, där verktyg och maskiner, bland annat svetsar, samt 350 liter diesel stals.

I slutet av april misstänks männen ha brutit sig in i ett kontor vid Dysbergs såg i Älvdalen och tagit en dator.

Enligt stämningsansökan ska 19-åringen även ha stulit fyra däck med fälgar vid Mora Däck och Fälg den 8 juni, och fyra lättmetallfälgar med tillhörande däck i Rättvik en vecka senare.

22-åringen åtalas för att i september i fjol ha brutit sig in i Tuvancenter och Pizzeria Sipan och stulit cigaretter och snus till ett värde av 1 800 kronor. Han ska också den 15 juni ha sålt vidare en svets och svetshjälm han visste var stöldgods. 22-åringen har i polisförhör erkänt sig skyldig till att ha sålt minst 390 liter illegalt framställd sprit mellan juni 2005 och februari 2006.

De båda männen har även erkänt olovligt brukande av släpvagnar, som kan ha använts vid stölderna, vid fem tillfällen.

13 av de sammanlagt 18 åtalspunkterna rör brott begågna under maj och juni månad i år.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons