Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsvåg i Ovansiljan

Annons

I förra veckan berättade tidningen om de riktade insatser polisen gjort mot knarkbrottslingar under senare tid.

Maj månads skörd blev att totalt 15 knarkare ertappades för ringa narkotikabrott, främst i Mora och Orsa.

Eftersom knarkarna oftast måste finansiera sitt missbruk genom att stjäla och sälja vidare till hälare är det mesta av övrig kriminalitet knarkrelaterade brott, enligt polis och socialförvaltningen.

Bland de 22 senast registrerade tillgreppsbrotten kan nämnas att Morastrands förråd vid Prästholmens idrottsplats bröts upp under helgen. Inne i lokalen har förövarna brutit upp ett nyckelskåp där bilnycklar funnits till bolagets bilar.

En Ford Transit (mindre lastbil) stals och ur ett annat fordon tillgreps en bultsax, kofot och vinkelslip. Vidare stals i ett annat förråd en röjsåg och en batteriladdare. Uppenbarligen har den mindre lastbilen använts för att frakta bort stöldgodset.

Det här fordonet, som har registreringsnummer OHB 746 och vitlackat, var fortfarande på måndagen ej anträffat.Ungefär vid samma tidpunkt gjordes inbrott i Moravattens förråd på Hagvägen. Även där kom förövarna över bilnycklar till en annan liten lastbil av märket Citroen (TDF 152).

Med bilen som tillhygge forcerades grindarna till förrådet, med stora materiella skador som följd. Den här bilen har senare anträffats vid Hemus skidstadion med skador i fronten.

På samma plats har polisen fått vittnesuppgifter om att en mindre bil, en grön Nissan, varit synlig i samband med att det andra fordonet kördes dit. Någon stöldanmälan på ett sådant fordon hade ej inkommit under måndagen.

I norra Garbergs fäbodar har en förrådsbyggnad brutits upp och här tillgreps en snöslunga, diverse verktyg och ett parti öl.

Fritidsklubbens byggnad i Morkarlby har haft påhälsning av vandaler eller inbrottstjuvar. Fönsterrutor har krossats, men eftersom lokalen är larmad har inga tillgrepp anmälts därifrån.

En bil som stått uppställd på Vasagatan har blivit av med två extraljus.

Det här var några ärenden av hela floran som blivit inskrivna och godkända under måndagen.

De handlar samtliga om en framfart av ett visst klientel som vållar tragedier för enskilda människor och som höjer försäkringspremier och självrisker för en bred, lojal och hederlig allmänhet.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons