Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsplats- undersökning pågår

Annons

Svar till Erich Spicar, 22/3:

Infrastrukturminister Ulrica Messings försök att avliva riksvägsomläggningen i Ludvika och den representativa demokratin kommer att misslyckas. Inte ens den svenska dumheten kan i längden hindra en så nödvändig strukturåtgärd.

Några före detta Aseaingenjörer med ekonomiska intressen i vägfrågan håller på med en brottsplatsundersökning och Olle Nelson har försökt förklara sin och folkpartiets agerande i frågan.

Erich Spicar har också skrivit i frågan och kritiserat Nelson, men hans inlägg är mer förvånande än sakligt och innehåller flera motsägelser.

Spicars medel att göra "alternativ 4 mycket mera acceptabelt", genom att tidigare på kartorna ta ut en större vägbredd är mer än lovligt enfaldigt, eftersom opponenterna har förkastat både vägens förläggning och utförande.

Vägbredden fastställs i arbetsplanen och i denna görs de justeringar som visar sig nödvändiga. När vi grundligt gick igenom hela frågan på 6O-talet, konstaterades att av sex olika alternativ var endast det som senare kallats alternativ 4 det enda möjliga. Det har också bekräftats av senare utredningar!

Tyvärr har en hop personer struntat i planläggningen när de skaffat sig bostäder, men att dessa ska bestämma samhällsplaneringen med stöd av en minister i regeringen, är så absurt att inte ens den svenska dumheten kan få göra ett sådant bestående misstag.

Vi kan lugnt utgå ifrån att vägen kommer att byggas, om inte förr så när sossarnas ekonomiska vandalism rasat ihop av inre stridigheter.

Arne Jansson

Mer läsning

Annons