Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsmisstänkt lämnar förtroendepost

Annons

Brottsförebyggande rådet i Vansbro står utan ordförande. Den socialdemokratiske politiker som i april valdes att leda rådet har nu valt att avsäga sig uppdraget på grund av att han förekommer i en polisutredning.

Politikern misstänks för oegentligheter i samband med uttag av kommunala arvoden. Enligt vad tidningen erfar misstänks också politikern för urkundsförfalskning.

När politikern tillträdde ordförandeuppdraget i kommuens brottsförebyggande råd, brå, väckte utnämningen uppmärksamhet i den politiska oppositionen i Vansbro, eftersom hans partikamrater gett honom rådet att inta en låg profil i det politiska arbetet.

Men Kurt-Lennart Karlsson, ordförande för socialdemokraterna i Vansbro, förklarade den 26 april att partiet gett klartecken s-politikerns uppdrag som brå-ordförande.

- Vi lever i en rättsstat. Så länge ingen är dömd för brott ska han eller hon inte heller hindras i sitt uppdrag, förklarade Karlsson i tidningen.

Polikern fortsätter nu övriga kommunala arbetsuppgifter. Enligt vad tidningen erfar blir det ledamöterna i rådet, Anders Gyllenvåg (v) och Uwe Wiegel (c) som får upprätthålla ordförandeuppdraget i avvaktan på en permanent lösning.

Mer läsning

Annons