Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broschyr ska ge färre bränder

Annons

Säkerhetsbroschyr till alla hushåll i kommunen.

Kontroll av brandvarnare och släckningsutrustning.

Byabesök med utbildningscontainer.

Räddningstjänsten i Leksand satsar på information under våren.

- Information är svårt, men viktigt. Vår förhoppning är att vi ska nå så många som möjligt, säger brandförman Peter Schöön som ansvarar för den broschyr som nu delas ut till alla hushåll med fast boende.

- Ta fem minuter vid köksbordet och bläddra igenom häftet. Alltid kan man hitta något som man inte tänkt på. Levande ljus på tv:n kanske?

Sammanlagt kommer 7 500 häften att delas ut till hushållen i Leksand och man har redan fått respons.

- Alla som hört av sig har varit mycket positiva till broschyren. Alla utom en. Han var arg för att han inte hade fått någon!

Förutom "Lilla säkerhetsboken" som häftet också kallas, kommer Räddningstjänsten att från och med nästa vecka följa med sotaren ut på hembesök.

- Det här är ett projekt som kommer att ta några år, men som är mycket viktigt då vi kommer att få en bra översikt hur det ser ut hemma hos folk vad det gäller brandsäkerheten, fortsätter Peter Schöön.

Vidare kommer den så kallade "utbildningscontainern" att köras runt i byarna under våren.

- Containern är inredd som ett rum och där kan man få prova på att släcka olika sorters enklare bränder. Vi är redan nu ute med containern. I två dagar har vi haft brandutbildning för personalen på Tomoku hus i Insjön.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons