Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bror Duktig som skogsarbetare

Annons

Håll huvudet högt alla ni långtidsarbetslösa kamrater i Ludvika som kämpar med ert självförtroende och ideligen får höra av alla "besserwisser" att det minsann finns jobb för alla som vill arbeta.

Jag har varit arbetslös i omgångar under många år och hade det inte varit för fransmännen hade jag inte haft det självförtroende som jag har i dag. Låt dem prata strunt men lyssna inte på dem. Jag har hört nog av Arne Jansson och hans gelikar och jag skulle gärna vilja ge alla dessa "duktigpettrar" en läxa. Jag kan nog ge jobb åt alla "duktigpettrar" om det blir en ny stor stormfällning i Europa. De får väl finna sig i att jobba i en tysk firma med mig som arbetsledare. Jag behandlar alla lika men jag kräver att man ska göra rätt för sig i skogen. Jag kräver minst lika mycket av dem som själva inbillar sig att de är så duktiga att de kan nedvärdera andra människor.

"Nedvärderarna" får räkna med att de får arbeta med 24 tums svärd och de tyngsta motorsågarna. De får räkna med att träden kan sprätta väg i både höjd- och sidled och att man jobbar i alla väder.

Jag kan lova läsarna att har dessa "viktigpettrar" varit med mig i en vecka har de ändrat mening om de arbetslösa och arbetarna, om de har överlevt.

Birger Hansson

Mer läsning

Annons