Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllop i tre socknar

Annons

Liksom förra året var intresset stort och biljetterna slutsålda långt i förväg.

Den kombinerade konserten och dräktvisningen i Floda kyrka handlade om gamla tiders frieri, bröllop och gästabud i de tre socknarna Gagnef, Mockfjärd och Floda.

I den extrema värmen hade deltagarna en svettig eftermiddag, när de kläddes på och friserades i församlingshemmet. Men något knot över värmen hördes inte, utan alla verkade stortrivas med skådespelet.

Floda församlings brudpar representerades av Linnea Gustavsson och Johan Larsson. Karin Roos och Erik Näslund var Gagnefs församlings brudpar och för Mockfjärds församling ställde Erik Börgel och Jon Perjons upp som brud och brudgum.

Bland de många andra medverkande kan nämnas spelmännen Berit Mattsson, Matts Arnberg, Lars Hökpers, Sören Roos och Sven Roos. Den sistnämnde stod även för sång, liksom Anna Dalfors, Anna-Karin Jobs Arnberg och Alf Tangnäs.

Dansade gjorde Inger Sandin Thorell, Matts Arnberg, Anna-Karin Jobs-Arnberg, Alf Tangnäs, Berit Mattsson och Erik Thorell. För textläsning stod Inger Sandin Thorell, Lill Karin Gustavsson och Erik Thorell.

De som missade de två somrarnas "gamla" bröllop kan trösta sig med att det finns planer på fler konserter framöver, men med en förnyelse:

- Vi har tankar på att fortsätta att ge sommarkonserter med tema dräkter och folkmusik, säger Anna-Karin Jobs Arnberg, en av idégivarna till konserten.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons