Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brittisk polis i kidnapparjakt

Annons

Brittisk polis har anlänt till Portugal för att hjälpa till i sökandet efter den bortrövade 3-åringen Madeleine McCann.

Samtidigt säger lokala poliser till medier att de tror att hon lever och att kidnapparen är känd.

Polisen säger sig ha en fantombild på en misstänkt kidnappare men vill inte lämna ut den just nu.

Ett 30-tal vittnen har talat med polisen om vad de hört och sett. Polisen har fått 30|000 telefonsamtal efter försvinnandet under fredagen och lördagen, skriver AFP.

Storbritanniens Portugalambassadör John Buck, som for till Algarve för att stödja familjen, sade att tre poliser från Leicestershire anlänt till Portugal. De fungerar som länk mellan flickans familj och den lokala polisen samtidigt som de upprätthåller förbindelsen mellan brittisk och portugisisk polis.

Föräldrarna, läkarparet Kate och Gerry McCann, gick ut med en känslostark bön till den eller dem som har dottern att släppa henne. De vädjade om information från människor som sett eller kan veta något om försvinnandet.

Madeleine försvann från ett hotellrum i Portimao vid Algarvekusten i södra Portugal, dit familjen rest på semester med goda vänner. Föräldrarna hade lagt henne och hennes tvååriga tvillingsyskon i torsdags kväll och sedan gått för att äta på en restaurang 50 meter från hotellet.

Då och då tittade föräldrarna till barnen och upptäckte den sista gången att Madeleine inte låg kvar. Rummets fönsterluckor och fönster stod uppbrutna. Tvillingarna sov då fortfarande i sina sängar.

En faster till Madeleine har kritiserat den lokala polisen för att den först försökte tona ner försvinnandet. Flickan har nog bara gett sig ut på egen hand, gissade polisen enligt henne.

Fastern hävdade att det dröjde flera timmar tills poliser anlände. Det förnekade polischefen som sade att hans personal var på plats inom tio minuter och att utredningsgruppen var igång inom en halvtimme, skriver BBC.

Sedan alla andra alternativ uteslutits meddelade polisen på lördagen att Madeleine rövats bort . Omkring 150 poliser med spårhundar deltar i sökandet efter henne. Även helikoptrar är med i spaningarna.

Polisen har också kontaktat alla flygplatser i Portugal och Spanien.

TT

Mer läsning

Annons