Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt Nisse ställer ut i Malung

Annons

Det är underbara naturbilder i akvarell och olja som Britt Nisse ställer ut och det är fjärde gången han ställer ut i Malung och andra gången han har en egen utställning. Den här utställningen kommer att pågå under en vecka. Och nästan alla motiven som finns är hämtade från Malung och då i främsta hand områdena kring Storsjön och Kappsjöarna.

I utställningen ingår ett 30-tal akvareller och ett 15-tal oljemålningar. Dessutom finns det några etsningar. När det gäller akvarellerna och oljemålningarna är det mycket natursköna motiv och oftast är de hämtade från miljöer där det finns vatten. Sjöar och älvar blandat med både sommar- och vintermotiv.

Men det är inte bara motiv från Malung. Det finns också en tavla där motivet är hämtat från Mallorca och Britt Nisse konstaterar att det finns mycket vackert på denna ö och ett annat motiv är en målning från Ale Stenar och dessutom finns det några motiv från medelhavsländerna.

Sedan Britt Nisse Eriksson tog pension från sitt läraryrke sysslar han i dag med konst på heltid.

- Jag har väl alltid varit intresserad av konst men numera kan jag ägna hur mycket tid som helst åt konstnärsyrket säger Britt Nisse som hade vernissage under lördagen och det blev en mycket välbesökt sådan.

Nu kommer utställningen att pågå under resten av den här veckan.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons