Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i vattenverken åtgärdas

Annons

Säters kommun satsar 220 000 kronor ur årets investeringsbudget för att åtgärda brister i kommunens vattenverk. Beslutet att anvisa pengarna togs av kommunstyrelsen vid veckans sammanträde.

Vid inspektioner i vattenverken i olika delar av kommunen har brister uppdagats. Kommunens miljökontor kom med en rapport om stora brister i städning, journalföring, insektsskydd, fastighetsunderhåll med mera.

Vissa påpekanden gjordes för flera år sedan, men åtgärderna har inte vidtagits framkom vid kontrollen förra året. Orsaken till att inget gjorts verkar ligga i bristande kommunikation mellan miljökontoret och gatukontoret, konstaterar kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c).

En tidplan för åtgärderna har godkänts av kommunstyrelsen.

En del av bristerna, bland annat städning och insektsskydd, bedöms vara åtgärdade den 1 mars, medan andra åtgärder kan vara klara senast den 31 oktober. Nya dricksvattenföreskrifter har trätt i kraft och en total översyn och revidering av kontrollprogrammet krävs. Revideringen ska vara färdig den 30 juni.

När det gäller påpekanden som rör brister i vattenverkens inre och yttre underhåll görs en genomgång i år och ett åtgärdsprogram tas fram för fastighetsunderhållet.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons