Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på vikarier vid förskolorna i Sälen

/

Annons

- Det vi skulle önska är att personer som kan tänka sig vikariera då såna här situationer uppstår att man anmäler sig och finns tillgängliga i en vikariekö. Här finns det plats för både män och kvinnor i alla åldrar säger skolchefen Ola Granath.

- Tidigare i höstas var det inga problem eftersom det fanns många säsongsanställda i Sälen som på grund av snöbristen inte hade något jobb. Då klarade vi alla såna här vilkariesituationer utan några som helst problem säger Ola Granath.

Men nu sen snön kom och anläggningarna "slukat" upp all tillgänglig personal finns det i praktiken ingen vikarie att få tag på när det inträffar sjukdomsfall eller annan bortafrånvaro. Och det har den senaste tiden ställt till en hel del problem.

-Jag är säker på att det finns personer som går hemma och skulle vilja göra några arbetstimmar i veckan. Dessa borde ta kontakt med oss och ställa sig i en vikariekö för det kommer alltid situationer då det behövs folk vid förskolorna då den ordinarie personalen inte är tillgänglig säger Ola Granath.

- Vi ser att både män och kvinnor visar sitt intresse eftersom det är bra med "blandade" arbetsgrupper säger skolchefen Ola Granath.

I Sälenområdet finns det idag sex förskoleavdelningar i tre hus och som är just i det här området som man idag har det största problemet med att få tag i vikarier vid sjukdomsfall.

- Men det finns ett behov också i övriga delar av kommunen även om det inte är lika akut i exempelvis Malungsområdet som det är i Sälenområdet säger Ola Granath.

Skolchefen Ola Granath vädjar därmed till alla arbetslösa män och kvinnor att man här av sig och ställer sig i kö. Då finns det stora chanser att man kan få arbete. Idag finns i princip ingen vikariekö i Sälenområdet- och det är mycket bekymmersamt.

Mer läsning

Annons