Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på sunt förnuft

Annons

Svar till Lena Sydh,

den 5 februari.

Jag vill först påpeka att mitt svar till dig endast handlade om mitt antagande av frånvaro av sjukskrivning för gravida i dagens Sverige. Jag gav heller ingen kritik till dig personligen. Jag visste inte att du var feminist. Och jag ogillar ej heller dessa feminister.

Vinklingen du själv gör är att jag är emot folk med olika åsikter/uppfattningar, vilket jag knappast är. Jag är själv född på 60-talet och har fött barn på -70, -80, 90 samt 2000-talet och har upplevt många indragningar för de gravida samt till leda hört detta prat på 70-talet om hur jämställda vi skulle vara männen, och därmed klara av att arbeta graviditeten ut.

Jag lägger även som du kritiken på läkare och försäkringskassa i första hand. Men du kanske själv ser att läkarnas sunda förnuft inte fungerar, för då skulle de plågade gravida bli sjukskrivna. Läkare och försäkringskassa styrs tydligt av annat, och varför skulle då inte ett 30 år gammalt gnäll ge utslag nu, om ett annat kämpande från samma tid ger utslag nu?

Inte sedan romarriket

USA är världens mäktigaste land sedan romarriket för 2000 år sedan. Mest bistånd delar USA ut till ett av världens minsta länder - Israel. Ett land som nu använder en del av biståndet till att bygga en Israelmur mellan sig och palestinierna. Har man inget lärt sedan Berlinmuren?

Redan för tre-fyra år sedan kunde och ville FN skicka en neutral styrka till området för att förhandla fram fred där. Men USA lade veto mot ett enigt FN. Kan man undra över att länderna i Mellanöstern är så unisont fientliga mot både Israel och USA?

KATARINA VERFÅ

Mer läsning

Annons