Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på motionslokaler i Malung

Annons

Att man en längre tid diskuterat idrottshallar i kommunen har nog inte undgått många. Ej heller att behovet av sådana är stort. Att vi har ett stort överskott av lägenheter (för närvarande en vakansgrad på 18 procent) är inte heller någon nyhet.

Inom några år kommer bostadsbolagets ägare, Malungs kommun, att tvingas till stora ekonomiska åtgärder. Ett förslag till strukturplan är presenterad. En plan som det egentligen inte finns några alternativ till. Det är bara att "gilla läget"!

Att man konstaterar att man har brist på tider i idrottshallen vid VDG nu när årskurs 6 flyttar dit i höst är inte konstigt. Det är fullt redan i dag! Något som däremot är skrämmande är att man tittar på "nödlösningar" för att lösa denna "akuta situation" (som egentligen inte är akut utan väl känd och påtalad sedan tidigare).

Alternativ man tittar på är att iordningställa cirka 300 kvm yta för idrott i källaren på VDG för 1-2 miljoner kronor alternativt bygga om delar av industrilokaler till en yta för idrottsundervisning!

Nej, nu får det vara slut på kortsiktiga nödlösningar i Malung! Prestigen och bypolitiken måste ersättas av sunt förnuft!

I Mötesplats Malung har man de idrottshallsytor man har behov av. Man blir dessutom av med massor av tomma lägenheter genom projektet.

Låt förnuftet styra, vänd Malungshems strukturplan "upp och ner" och satsa på Mötesplats Malung i ett tidigare läge och lös flera problem på samma gång för problemen blir inte mindre för att man skjuter upp dem!

Ann-Louise Eklund,

Malung

Mer läsning

Annons