Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på elevbostäder

Annons

- Vi fick många yngre sökande till skolan än på många år. Dessutom var det fler sökande än vanligt med önskemål om att bo på skolan, säger skolans rektor Lars Lagnefeldt.

Anstormningen innebar att skolan plötsligt hade en brist på bostäder till eleverna.

- Vi har tidigare haft ett bostadsöverskott under många läsår inom skolområdet. Det har medfört att vi sedan några år hyrt ut en länga av skolans egna elevhem till hockeygymnasiets

elever, uppger Lars Lagnefeldt.

För att lösa bostadsfrågan har skolan nu bland annat hyrt in flera privatrum i Mora samt rum till sex elever på Vinäs Vandrarhem.

Enligt Lars Lagnefeldt finns det flera skäl till att trenden vänt till ett större intresse hos yngre

elever.

- Ett är att det särskilda utbildningsbidraget till äldre studerande upphörde i början av det här året. Ett annat kan vara ett mera tilltalade och profilerat kursutbud, som lockat yngre elever.

Den allmänna kursen har till det här läsåret delats upp i tre inriktningar, som alla fått flera sökande än antalet tillgängliga platser.

En inriktning som benämns skrivstilen består av kommunikation och svenska. Den andra inriktningen berör friskvård och den tredje fokuseras på människan i naturen.

Den renodlade textilkursen är också väldigt populär och fulltecknad. Däremot har intresset var lite mera dämpat till den

tidigare populära slöjdkursen det här läsåret. Via annonser har skolan försökt att intressera flera sökande till slöjdkursen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons