Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevväxling i Apollobråket

Annons

Det säger Sven Ångquist, jurist vid länsstyrelsen, där "Apollobråket" nu ligger för handläggning och nya beslut.

-Styrelsen för Apollo 1 får yttra sig över de överklagningar som kommit från Apollo 2 och 3 samt medlemmar i den egna föreningen.

-Vad som sedan händer får vi se. Det är möjligt att de klagande i sin tur får yttra sig, säger Ångquist som inte utesluter mer skriftväxling i ett senare skede.

De klagande ogillar att byggnadsnämnden i september gav Apollo 1 bygglov för om- och utbyggnad och inglasning av 57 balkonger med adresser vid Norra Järnvägsgatan, Engelbrektsgatan och Köpmansgatan. Bygglovet innebar också att föreningen skulle få ersätta nio så kallade franska balkonger med balkonger som det går att gå ut på.

Tio medlemmar i den egna föreningen, som har cirka 80 medlemmar, protesterade och överklagade. De, liksom grannföreningarna, hävdar bland annat att större balkonger skulle få avsevärd negativ påverkan på byggnadens och kvarterets tidstypiska utseende.

-Visst har jag varit med om att man haft olika uppfattningar i en bostadsrättsförening men det är något nytt för mig att osämjan gäller ett bygglov, säger Sven Ångquist.

Han gissar att länsstyrelsen kan vara redo för ett beslut någon gång under våren.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons