Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev om bus i centrala Säter

Annons

Säterbon Göran Störling har i ett brev till Säters kommunalråd Sven-Gunnar Håkansson (c) framfört oro över den alltmer tilltagande laglösheten i Säter.

"Skadegörelse blir vanligare och det är sällsynt att någon ertappas. Vår fastighet ligger i hörnet av Borgmästarevägen och Peter Cruses väg. Där är det livlig passage även nattetid, ibland av personer som är roade av att förstöra för andra. Senaste skadegörelsen är sönderslaget fönster, en isklump har kastats mot vår fastighet så en ytterruta gick sönder. Tidigare har postlådan demolerats två gånger. Staketet har körts ner två gånger bland annat", skriver Störling.

Han framför även att tidigare har de marknadsfört Säter som den lilla småstaden med många fördelar, framförallt som bostadsort för familjer. Men med senaste tidens utveckling blir man tveksam.

"De ökade problemen torde vara kända av kommunledningen och har säkerligen diskuterats utan synbart resultat. Hur ser det ut framför, törs man hoppas på friska initiativ som minskar den meningslösa skadegörelsen", avslutas brevet.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons